NIEUWSBRIEF LEDEN EHBO GELDROP - mei 2022                             Nr 9

Beste leden en geïnteresseerden,

Instructeurs;

Dit jaar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van instructeurs van buitenaf, Marjolijn en Jaap-Kees hebben dit jaar de vervolglessen  verzorgt. Helaas minder dan we vooraf hadden geplant maar gelukkig heeft iedereen de mogelijkheid gehad om de eerste 6 punten af te laten tekenen.

Graag vernemen we jullie bevindingen, zodat we kunnen evalueren of we op deze manier verder gaan of dat we een andere oplossing moeten gaan zoeken.

Reacties via Secretariaat@EHBO-Geldrop.nl

Beginners opleiding;

De beginners groep is van start gegaan, op donderdag 16 juni zullen ze hun examen hebben.

Veel succes bij de lessen en het examen.

Hulpverlening;

De hulpverlening aanvragen blijven binnenstromen, Hans geeft regelmatig een update.

Het zou fijn zijn als we de verenigingen enz. die een beroep op ons doen, niet teleur hoeven te stellen. Dus heb je een dagdeel over dan graag.

Ook EHBO-verenigingen in onze directe omgeving hebben moeite om de diensten in te vullen.

Zo heeft EHBO-Eindhoven per concert van Guus Meeuwis 60 EHBO-ers nodig en bij een wedstrijd van PSV zijn er 54 EHBO-ers nodig. Lijkt het je wat om eens een dienst in Eindhoven te draaien of wil je hierover meer informatie dan kan je bij Chantal terecht.

Oranje Kruis;

Het Oranje Kruis heeft vandaag in hun nieuwsbrief te kennen gegeven dat in het nieuwe seizoen de coulanceregeling komt te vervallen.

Dit houd in dat we dan weer gaan werken met het gebruikelijke systeem van voor corona, dus de nummers 1 t/m 6 ieder jaar en de nummers 7 t/m 20 iedere twee jaar.

Wel geven we het advies mee, om vooral het eerste jaar, waar mogelijk, alle nummers volgen omdat iedereen toch een hoop lessen heeft gemist.

Hiervoor geld, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, dat aanwezigheid alleen niet genoeg is maar dat er van iedereen ook inzet word gevraagd. Mocht dit, om wat voor reden, niet mogelijk zijn dan graag vooraf melden zodat hier rekening mee gehouden kan worden en mogelijk een alternatief kan worden verzonnen.

EHBO-diploma bij evenementen;

Bij het Oranje Kruis is de vraag gesteld of je het certificaat Evenementenzorgverlener Categorie 2 nodig hebt voor een evenement. Ook RTL nieuws bestede hier aandacht aan.

Een verkort antwoord van het Oranje Kruis; Voor de meeste (kleine) evenementen is een diploma EHBO voldoende.

We verwachten dat we bij de evenementen die in Geldrop plaats vinden geen certificaat Evenementenzorgverlener Categorie 2 of hoger nodig hebt.

Mocht je zelf nog vragen hebben dan kun je natuurlijk één van de bestuursleden bellen/mailen/appen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur vereniging EHBO Geldrop.