NIEUWSBRIEF LEDEN EHBO GELDROP - Januari 2023                             Nr 11

 

Beste leden (en geïnteresseerden),

 

11 nieuwe leden;

We hebben een EHBO-cursus mogen verzorgen bij scouting Don Bosco. Alle 11 deelnemers hebben op 2 december 2022 hun EHBO examen gedaan en ze zijn allemaal geslaagd. Bij de schaatsbaan hebben 4 van hen al inzetten gedraaid.

Vervolglessen;

Zoals al eerder aangegeven start de vervolgles om 19.45, probeer er dan ook om 19.40 te zijn. Mocht je het onverhoopt niet redden - meld dit dan vooraf. We zullen zorgen dat er een stoel klaar staat bij de deur, zodat je stil kan binnensluipen en de les zo min mogelijk verstoort.

Stuur vooraf een appje naar Chantal 06-14778222

Beginners opleiding;

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer we een nieuwe beginnersgroep gaan starten.

Weet je iemand die wil deelnemen, geef het door. Vanaf 5 deelnemers kan er een beginnersgroep gestart worden.

Overleg EHBO verenigingen uit de regio;

Op maandag 6 februari 2023 zal er een eerste overleg plaats vinden met diverse EHBO verenigingen uit de regio. Coby en Chantal zullen namens onze vereniging hieraan deelnemen. Het doel is om kennis te maken en kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, b.v. opstarten beginnerscursus.

Lezing;

Op donderdag 30 maart vindt er een lezing/workshop plaats. Deze wordt gegeven door leden van het EHBO Team voor Doven en Slechthorenden, De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Alle leden en ereleden zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Tijdens de workshops van EHBO Team voor Doven en Slechthorenden leggen wij uit, leer je, hoe je eerste hulp verleent bij de doven en slechthorenden slachtoffers. Hoe je kan communiceren. Je leert ook hoe je ze in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert.

Oefening;

Op donderdag 20 april staat er een leuke oefening gepland, info over de locatie volgt nog.

Maar houd deze data alvast vrij.

Tassen en ander materiaal zelf ophalen;

Hans verzorgt al vele jaren het materiaal bij evenementen, hij zorgt ervoor dat de tassen en het andere materiaal aanwezig is. Om hem te ontzien in deze taak willen we vragen of jullie de materialen bij hem willen ophalen en weer terug brengen. Meer info volgt.

Nieuwe tassen;

We zijn bezig met het aanschaffen en vullen van 6 nieuwe rugtassen, deze komen er allemaal hetzelfde uit te zien, met een foto en omschrijving waar je welke materialen kan vinden. We willen jullie vragen om de tassen ook op deze manier gevuld te laten zodat ze ook hetzelfde blijven.

Zorgcontactformulier;

Binnen de EHBO bestaat al langer een zorgcontactformulier. Ook wij zullen hier vanaf het komende evenementenseizoen mee gaan werken. Het formulier is eerder besproken in de lessen. Het formulier is bijgevoegd zodat iedereen het een keer heeft gezien. Het formulier gebruik je bij een slachtoffer wat je geadviseerd hebt om naar de huisarts te gaan of een slachtoffer waarvoor je 112 hebt gebeld.

Er komt nog een instructie hoe wij het formulier op een gepaste manier in een map bewaren tijdens het evenement zodat niet iedereen dit kan inzien en uiteindelijk overdragen aan het bestuur. Voor het registreren van kleinere incidenten komt er ook iets aangepast formulier.

Werkgroep app;

We hebben een app voor leden van de werkgroep, dit zijn de leden die de EHBO-inzet bij evenementen verzorgen. Deze app is bedoeld voor als je onverhoopt niet kan of een andere dringende vraag/probleem hebt en we gaan samen professioneel om met deze app.

Wil je ook in deze appgroep laat het even weten dan voegen we je natuurlijk toe.

 

Mocht je zelf nog vragen hebben dan kun je natuurlijk één van de bestuursleden bellen/mailen/appen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur Vereniging EHBO Geldrop.

Nynke, Inge, Coby, Pascal en Chantal