Ook dit jaar doen we weer mee met Rabo ClubSupport actie. Steun jij ons? Je kunt je stem nog uitbrengen tot 26 september 2023 op www.rabobank.nl/leden/clubsupport

 

NIEUWSBRIEF LEDEN EHBO GELDROP - AUGUSTUS 2023 Nr 12

Beste leden en geïnteresseerden,


In juni ontvingen we het droevige bericht dat de dochter van mw. (Hillie) Bakker, erelid van onze vereniging, is overleden. We wensen iedereen die haar dierbaar was heel veel sterkte om met dit verdriet om te gaan en haar in liefde te herinneren.


Op 3 augustus zijn Stefan en Melanie voor de wet getrouwd, op 4 augustus hadden ze een supermooie dag om hun liefde te vieren met iedereen om hun heen. We wensen ze heel veel geluk en liefde toe.


Marjolijn heeft ons te kennen gegeven dat ze gaat stoppen als instructeur in Geldrop.
Hieronder haar bericht aan jullie. We bedanken Marjolijn voor haar inzet de afgelopen 2 jaar en wensen haar veel succes met alles wat op haar pad komt.

Lieve mensen,
Met ‘lieve mensen’ begon ik aan jullie steevast mijn lessen; met die woorden begin ik nu ook mijn afscheidsgroet. Ik heb namelijk deze zomer besloten te stoppen met het geven van EHBO-lessen in Geldrop.
De beslissing om bij jullie te stoppen viel me niet makkelijk, want jullie EHBO-vereniging heb ik leren kennen als heel hartelijk en heel gezellig, maar het is voor mij persoonlijk wel een goede beslissing. Ik heb genoten van jullie bijdragen aan de lessen, jullie enthousiasme, en het geboeid luisteren als ik weer eens wat klassieke oudheid door m’n lessen gooide: hoe tijdens de les sportletsels bijvoorbeeld
de Griekse held Achilles als baby door zijn moeder aan een voetpees in een rivier in de onderwereld werd gedoopt in de hoop hem onsterfelijkheid te geven, en we zo die pees als de achillespees kennen. Maar ik denk ook met plezier terug aan het knutselen van een hoofdverband met twee rolletjes verband aan de hand van een heel oud verbandleerboekje: na wat gehannes kwamen daar de leukste oplossingen uit. Al met al heb ik twee seizoenen met veel plezier aan jullie lesgegeven. Het was erg prettig dat ik in deze twee jaar van het bestuur de kans kreeg in deze voor mij nieuwe rol als
EHBO-instructeur te mogen groeien. Toch heb ik besloten te stoppen. We komen elkaar misschien nog wel eens tegen bij EHBO-diensten in Eindhoven; de verenigingen van Geldrop en Eindhoven werken immers nauw samen. Dan schud ik je graag nog eens persoonlijk de hand.
Rest mij jullie te danken: dank jullie wel voor jullie lieve reacties op m’n lessen en voor het delen van jullie ervaringen. Maar ook een groot dank jullie wel voor het vertrouwen dat jullie me vóór, tijdens of na de lessen hebben gegeven, wanneer jullie kwetsbaarheden aan me toevertrouwden. Dat heb ik als heel bijzonder ervaren.
Lieve mensen, het ga jullie goed!
Hartelijke groet, Marjolijn Smits

 

Vervolglessen;
Door het stoppen van Marjolijn zijn we opzoek naar een oplossing, zodat we de vervolglessen kunnen waarborgen. Jaap-Kees zal ook komend seizoen de vervolglessen geven, door zijn drukke agenda zou het erg fijn zijn als er een 2 e (of meerdere) instructeur is. Hoe we dat op dit moment gaan oplossen is nog niet duidelijk. Daardoor is het ook nog niet duidelijk wanneer de lessen gaan plaats vinden. Wel houden we de donderdagavond als lesavond.
Verder blijven we de lessen 1 t/m 6 twee keer per jaar aanbieden maar de lessen 7 t/m 20 gaan we drie keer in de twee jaar aanbieden. Voorheen waren de lessen 7 t/m 20 soms zo matig bezocht dat we voor deze oplossing hebben gekozen.

Zoals de meesten al gemerkt hebben verstrekt het Oranje Kruis geen gratis pasjes meer na het verlengen van het diploma. Via het portal van het Oranje Kruis kan je je pasje digitaal aanvragen en indien gewenst zelf uitprinten. Lukt dit niet zelf dan geef het even door aan Chantal dan regelt ze een geprinte versie.

Op dit moment heeft niet iedere EHBO-er die inzetten draait voor onze vereniging de kleding die wij verschaffen, of de kleding is inmiddels helemaal verwassen. We zullen in het komende seizoen een pas sessie regelen waarna iedereen weer tiptop op een inzet kan verschijnen.


Veldnorm evenementenzorg;
Het bestuur gaat met personen van de gemeente Geldrop-Mierlo in gesprek om meer
duidelijkheid te krijgen over de aanvraag van evenementenhulpverleners bij inzetten, zodat we hopelijk een duidelijker beeld krijgen van wat we kunnen verwachten. Op dit moment zijn er 3 evenementen bij ons als bestuur bekend waarbij EHBO-ers worden gevraagd met de aantekening evenementenhulpverlening.
Afhankelijk van het gesprek met de gemeente gaan we als bestuur de mogelijkheid bespreken om eventueel extra EHBO-ers op te leiden tot evenementenhulpverlener, je moet wel routine en ervaring kunnen opdoen als je deze aantekening hebt. Enkele van onze EHBO-ers hebben de aantekening inmiddels in Eindhoven gehaald. We hopen hier bij de aanvang van het cursusjaar meer informatie over te hebben

Ook dit jaar doet ook onze vereniging mee aan de Clubsupport actie van de Rabobank.
Rabo Club Support bestaat uit de Stemcampagne en Ondersteuning. Met de Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen, ontvangen clubs een steuntje in de rug.
Er kan gestemd worden van 4 t/m 26 september, dus ben je lid van de Rabobank dan zien we graag je stem tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Bestuur vereniging EHBO Geldrop.
Pascal, Nynke, Inge, Coby en Chantal